wyszukiwanie zaawansowane
1 » Polityka prywatności2

Polityka prywatności

 

 

Polityka prywatności sklepu internetowego www.yerbini.pl

 

Poniższa Polityka Prywatności jest zgodna z przepisami wynikającymi z  art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. (w skrócie RODO). Działając w zgodzie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. (w skrócie RODO) informujemy:


1. Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług zakupowych poprzez Serwis.

 

2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest:

SEBASTIAN BOROWSKI Yerbini - Sklep z yerbą i herbą  z siedzibą w Toruniu ul. Podmurna 17/1A NIP 9562327194 REGON 368180586

 

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, rozporządzenie o ochronie danych osobowych, RODO, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.


4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

5.Przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 RODO i w celach marketingowych Administrator Danych Osobowych powołuje się na prawnie uzasadniony interes, którym jest obsługa zamówienia i analiza odwiedzin sklepu internetowego .


6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje

  2. poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].


7. Podanie danych jest dobrowolne, lecz w niektórych przypadkach może być konieczne do zawarcia umów.


8. Pisząc recenzje produktu, jego treść może zostać opublikowana w Sklepie wraz z danymi podanymi w formularzu wpisanymi w rubrykę "Autor recenzji".

9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

10. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat do czasu wykorzystania możliwości marketingowych i analizy danych potrzebnych do prowadzenia działalności gospodarczej lub do odwołania zgodny na przetwarzanie danych osobowych.

11.Użytkownik sklepu ma prawo do:
- dostępu do swoich danych,
- zmiany danych,
- przeniesienia danych do innego administratora
- usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
- złożenia sprzeciwu wobec przetwarzania
- odwołania udzielonej zgody w dowolnym momencie
- wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa)

12. Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Twoje dane. Lista podmiotów:
- przewoźnik ( DPD, InPost, Poczta Polska)
- dostawca płatności elektronicznych (Przelewy 24.pl)
- hostingodawca
- biuro księgowe

13. Nasz sklep posiada ważny certyfikat SSL zapewniający ochronę witryn internetowych, a także jest gwarantem zachowania poufności danych.



14. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
 

15. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.yerbini.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.


Przejdź do strony głównej

Aktualności

  • aktualnosci

Ankieta

Jaka jest Twoja ulubiona marka Yerba Mate?

  • Pajarito
  • Indega
  • Kurupi
  • Colon
  • Campesino
  • Selecta
  • Taragui
  • Rosamonte
  • Amanda
  • Canarias

Producenci

  • Amanda
  • Campesino
  • Colon
  • Guarani
  • Indega
  • Kurupi
  • La Selva
  • Pajarito
  • Pipore
  • Playadito
  • Rosamonte
  • Selecta
  • Taragui